I denne guide vil du få opskriften på, hvordan man kan afholde en succesfuld Workcation for alle virksomhedens ansatte.
Du vil kunne læse om, hvad det koster at holde en Workcation, hvordan en mulig ugeplan kan se ud, lidt om hvad SKAT siger til sådan et arrangement, samt lære af vores succeser og fejl.
Men før vi hopper ned i selve guiden, så først en kort forhistorie, som jeg håber, du vil bruge 2 min på at hugge dig igennem.
I GoLearn går vi sindssygt meget op i at holde en fed og spændende kultur. Da vi startede GoLearn i 2017, blandede Rolf og jeg blod på, at vi ville skabe “Danmarks bedste arbejdsplads”, hvor alle skal elske at gå på arbejde.
Nu tænker du måske, at det er lidt klichéfyldt og blåøjet, og det har du sikkert også ret i. Vi er næppe den første virksomhed i verdenshistorien, der har haft det mål, men af uforklarlige årsager har det faktisk hjulpet os rigtig mange gange, at vi traf det valg fra dag 1 i vores startup-rejse.
Beslutningen har guidet mange af vores beslutninger igennem de sidste par år.
Som da vi valgte at give alle gratis adgang til fitness træning eller give alle adgang til en billig take-away madordning, indføre 100% fleksible arbejdstider og etablere Danmarks – måske – fladeste organisationsstruktur.
Nå, men tilbage til “Workcation”.
Jeg skriver dette blogindlæg en sen lørdag aften et par dage efter vores hjemkomst fra en af de bedste uger i mit arbejdsliv – nemlig GoLearn’s Workcation i Sydspanien.
Alle GoLearn’s 22 ansatte var nemlig 6 dage i Sydspanien for at arbejde, hygge og lære hinanden bedre at kende.
Vi brugte utroligt mange timer på at planlægge denne Workcation, og håbet er, at denne guide vil inspirere dig til at tage din virksomhed med på en Workcation og hjælpe dig med at undgå et par af de “fejl”, som vi begik.
Lige her på falderebet, skal der også lyde en rigtig stor tak til de startups, vi sparede med i planlægningsfasen, herunder særligt Plecto 🙏
Rigtig god fornøjelse med guiden! Og husk du kan stille spørgsmål i kommentarfeltet i bunden af artiklen. Jeg skal nok svare på hver eneste kommentar, så skyd endelig løs.
Den komplette guide til at afholde en Workcation
De 3 (ærlige) grunde til, vi valgte at afholde en Workcation
1. grund: Rekruttering
Vi har brugt det meget (læs: VIRKELIG meget) i vores rekruttering.
Måske er du selv stødt på et af vores LinkedIn-opslag med punchlinen: “Hey, vil du med en uge til Sydspanien? Okay, så har du muligheden her 👉 søg job!“.
Og det har faktisk gjort det nemmere for os at tiltrække kandidater.
Fordi vi har kunnet adskille os fra mængden og fra mere etablerede virksomheder, hvor det kan være udfordrende som startup at konkurrere på samme parametre (som for eksempel at have en killer-pensionsordning).
Vores konklusion er, at rekruttering var langt lettere i månederne op til vores Workcation, og vi fik en stor tilgang af nye medarbejdere.
2. grund: Flere nye ideer og mere tid til de vigtige ting
Jeg havde en klar forestilling om, at jo flere kilometer, vi lagde til GoLearn HQ i Ballerup, jo mere ville vi slippe os selv løs. Og det vil få nye ideer til at blomstre.
Spoiler: Min forestilling skuffede ikke.
I Sydspanien tonede driften, som vi kender fra hverdagen på kontoret, lidt i baggrunden. Samtidig med at vi tilbragte meget tid med hinanden – også på tværs af forskellige afdelinger. Og det skabte virkelig noget magisk (og meget bizart til tider).
Et helt konkret eksempel er, at vi fik ideer til mere end 50 nye kurser om blandt andet Work-life balance, førstehjælp og at gå tur med hunden (det var en af de bizarre, hvis du var i tvivl 😉 )
Det var ikke kun nye kurser, der opstod ideer til. Vi fandt også på en masse nye initiativer til at sænke churn blandt vores kunder og brainstormede på GoLearn’s core values.
Pointen er, at disse ideer var vi nok aldrig kommet på eller fundet tid til derhjemme.
På vores Workcation havde vi en hel temadag, hvor vi skulle brainstorme og finde frem til GoLearn’s mission og core values. En opgave, der typisk bliver nedprioriteret i hverdagen på kontoret.
3. grund: Bedre sammenhold og kultur
Jeg (og resten af Team GoLearn) tror på, at en succesfuld virksomhed er en, hvor alle kommer godt ud af det med hinanden.
Fordi: Når du er på en arbejdsplads, hvor du godt kan lide at være, så bliver du som medarbejder også mere effektiv og produktiv.
Vores mål har derfor altid været at skabe en arbejdsplads, hvor folk er så gode venner, at de også har lyst til at lave nogle sociale ting sammen uden for arbejdet.
Eller sagt med andre ord: Vi vil skabe en kultur, hvor arbejdspladsen er mere end bare et arbejde.
Det skal derimod være et sted, hvor vi er bundet sammen af mere, end at vi tilfældigvis er på samme arbejdsplads.
Øh…. Hvad har det med Workcation at gøre? Jo, nu skal du høre:
Efter vi er hjemvendt fra vores Workcation, kan vi konkludere, at vi ikke er blevet trætte af hinanden. Tværtimod!
Vi har fået et bedre sammenhold og en mere sammentømret kultur. Og det har resulteret i, at vi laver mange flere sociale ting sammen.
Her er et par eksempler på nogle af vores nye sociale tiltag (måske kan de inspirere dig?):
- Vi træner fast sammen hver uge (i fitnesslokalet på kontoret, så det er nemt for alle)
- Vinsmagning – både for de nørdede og mindre nørdede
- Jule-klippe-klistre-dag med påhæng og børn
Sådan overtalte vi vores bestyrelse (3 gode argumenter):
Det er (desværre) sjældent nok, at du er overbevist om, at en Workcation er en skide god idé.
Du skal typisk også have jeres bestyrelse eller ledelse med på den.
Derfor får du her et indblik i, hvordan vi overtalte de dygtige folk i vores bestyrelse (som bl.a. Martin Thorborg og Nicolai Frisch) om, at 200.000 kr. på en Workcation var en rigtig god investering.
Martin Thorborg er investor i GoLearn og medlem af vores bestyrelse.
Her er 3 argumenter, som vi benyttede:
1. argument: Det vil løfte rekrutteringen
Vi kæmpede lidt på rekrutteringsfronten, fordi der virkelig var rift om de dygtige kandidater (som sikkert også er noget, du kan genkende i din virksomhed?)
Så vi argumenterede for, at hvis vores Workcation kunne bruges til at løfte vores mulighed for at rekruttere 2-3 ekstra nøglemedarbejdere, så vil pengene være tjent godt hjem.
2. argument: Det vil øge produktiviteten
Vores bestyrelse køber (ligesom os) ind på logikken om, at jo gladere du er for at gå på arbejde, jo mere effektiv og produktiv bliver du også.
Et andet argument, vi benyttede, var derfor, at en Workcation vil højne arbejdsglæden, og at det dermed også vil betyde en markant stigning i produktiviteten.
3. argument: Vores ENPS vil nå nye højder
Vi er så heldige, at vores bestyrelse går meget op i ENPS. Måske gør de også det i jeres virksomhed?
Nå men tilbage til vores bestyrelse… De går meget op i, at vores ENPS er højt, og at vi skal få den endnu højere op. Og det overbeviste vi dem om, at en Workcation vil hjælpe med.
Hvilket det også gjorde:
Helt konkret kan vi se, at vi før vores Workcation havde en ENPS på 60, og da vi kom hjem steg den til 95 🤯
Derudover har vi også løbende foretaget trivselsundersøgelser, som viser, at det sociale på arbejdspladsen er helt i top.
Kort sagt kan vi udlede: Vores Workcation har virket!
Planlægning af Workcation – En A til Z vejledning
Da vi havde fået et “go” fra vores bestyrelse om at tage på Workcation, så begyndte den næste – og nok mest krævende – fase. Nemlig: Planlægningsfasen.
Her søgte jeg intenst på Google:
- Hvordan skal en ugeplan se ud på en Workcation?
- Hvor booker man hus til en Workcation?
- Hvad er skat’s regler i forhold til en Workcation?
Og til min store overraskelse (og fortvivlelse), så var det enormt svært at finde noget brugbart information.
Heldigvis havde vi nogle andre virksomheder i vores netværk (bl.a. Plecto), der havde været på Workcation, og som vi kunne spare med undervejs.
Men vi kunne stadig virkelig godt have brugt en guide til, hvordan man planlægger en Workcation.
Derfor deler jeg her mine læringer og vigtigste take-aways fra at have planlagt vores Workcation, som jeg håber du kan blive inspireret af. Læs med her 👇
Hvordan var planlægningsfasen: Det lærte vi
Vi starter her: Hvordan var det egentlig at planlægge en Workcation? Og hvad har vi lært af det?
Faktisk planlagde vi hele vores Workcation internt. Det valg traf vi, fordi vi var så heldige at have to meget kvalificeret interne ressourcer:
- Vores Bogholder og administrationsmedarbejder, der er stærk til administration (sjovt nok) og planlægning
- Vores Chief Learning Specialist, der faktisk taler flydende spansk og som i mange år har arbejdet som rejseguide og arrangør
Men havde vi ikke haft disse interne ressourcer, så ville det helt sikkert have givet bedst mening at hyre nogle eksternt til at stå for planlægningen.
Fordi det er tidskrævende at planlægge sådan en tur, og set i bagklogskabens meget klare lys havde vi da også undervurderet planlægningsopgaven en smule.
Der var nemlig en masse småting, som man skal tage stilling til: Skal vi leje biler? Og hvad med indkøb af mad?
Så kort fortalt: Selvom vi havde gode interne ressourcer, så tog det os alligevel nogle måneder at planlægge hele turen – og det skal du gøre dig nogle overvejelser omkring, inden du kaster dig ud i det.
Fakta om vores rejse: Hvorhenne, hvor lang tid, og hva’ koster det?
Her er lidt grundlæggende fakta om vores rejse, som jeg håber kan hjælpe dig med at besvare de mest basale spørgsmål, når du skal planlægge en Workcation: Hvorhenne, hvor lang tid og hva’ koster det?
Hvorhenne?
Vi gik meget målrettet efter Sydspanien, fordi… ja, vejret. Og du kan faktisk komme rigtig langt for “få” penge.
Her endte vi med at booke et hus med full-service: De sørgede for madlavning, indkøb og drikke.
Derudover havde huset også virkelig mange aktiviteter som bl.a. en pool, tennisbane og basketballbane – og det har vi erfaret er rigtig fedt, når man skal tilbringe mange dage sammen i et hus.
Du kan se billeder fra huset nedenfor. Og hvis du selv vil kigge på det til din Workcation, så følg dette link.
Hvor lang tid?
Vi valgte at være afsted i 6 dage, hvor 2 af dagene var rejsedage: Vi rejste søndag og tog hjem igen fredag.
Alt i alt synes vi, at varigheden og rejsetidspunkterne fungerede rigtig godt.
Dels fordi vi fik tid til at arbejde igennem uden de store afbrydelser (end hvis vi eksempelvis var taget afsted mandag morgen eller rejst hjem midt på ugen).
Og dels fordi vi alle kunne komme hjem til familien i weekenden og få ladet op, inden vi skulle være sammen igen mandag morgen på kontoret.
Hva’ koster det?
Og nu til det helt store spørgsmål: Hvad koster det at sende 22 medarbejdere afsted til Sydspanien i 6 dage?
Med flybilletter, mad, drikkelse, hus og aktiviteter endte det med at koste ca. 7500 kr. pr. person.
Tallet siger måske ikke så meget i sig selv. Derfor kan du downloade vores budget for Workcation og se, hvad du ca. skal estimere med at bruge på de forskellige poster.
Hent vores budget via dette link.
Hvad laver man på en Workcation? Se vores fulde program for ugen
Et eksempel på en ugeplan var nok det, vi manglede allermest, da vi skulle planlægge vores Workcation. Hvis du laver en hurtig søgning på Google, så vil du nok opdage, at det er nærmest umuligt at finde.
Derfor kan du her se vores program for ugen, så du slipper for selv at opfinde den dybe “Workcation-tallerken”:
Hver dag i tidsrummet fra kl. 09-10 havde vi tid til vores “almindelige” arbejdsopgaver. Her kunne vi besvare mails, følge op på en kunde eller afholde et online møde.
Resten af dagen var derefter sat af til enten fælles gruppearbejde eller afdelingsopdelt gruppearbejde.
Derudover havde vi også planlagt en masse sociale aktiviter i løbet af ugen (som virkelig kan anbefales). Her er et par eksempler:
- Fælles dans: To kollegaer er tidligere dansere, og de skulle lære os nogle trin (med blandet succes💃 )
- Kend din kollega: Hver aften delte en modig kollega nogle ting om sig selv, som vi andre måske ikke kendte til i forvejen. Et indslag, som i den grad bringer jer tættere på hinanden – vi fik i hvert fald både grinet og grædt sammen.
- Sportsturnering: Vi var så heldige at have både en tennissbane, basketballbane og golf putting green i huset, så vi skulle selvfølgelig konkurrere i de forskellige discipliner. En virkelig sjov måde at lære sine kollegaer at kende på – og om de er gode eller dårlige tabere 😉
Hvad med SKAT? ❤️
Nu er vi nået til den sidste (men vigtige) del i planlægningen af en Workcation: Hvad er SKAT’s regler i forhold til at afholde en Workcation?
Her er det vigtigt for mig at understrege: Vi er IKKE advokater eller jurister. Kontakt derfor SKAT for at blive helt skarp på reglerne.
Når det så er sagt, kan jeg fortælle, at SKAT kræver, at du som arbejdsgiver skal kunne dokumentere, at der er tale om en arbejdsrejse, ellers kan dine medarbejdere blive beskattet for rejsen.
SKAT kan bl.a. kræve, at du fremsender en plan for, hvad der sket dernede på jeres rejse.
Så det er super vigtigt, at du har en ugeplan, som klokkeklart dokumenterer rejsens erhvervsmæssige formål.
Kort opsummering: Få styr på SKAT’s regler, så dine medarbejdere ikke ender med at få en kæmpe skatteregning.
15 gode tips (og overvejelser) til din virksomheds-Workcation
Nu er vi (næsten) nået til vejs ende i artiklen. Og jeg har selvfølgelig gemt det bedste til sidst.
Her er mine 15 bedste tips og overvejelser til at afholde en Workcation.
1. tip: Find et hus med kok, der kan sørge for maden dernede
Da vi startede med at planlægge, så var idéen, at vi selv skulle stå for mad og indkøb, så det blev en teambuilding aktivitet.
Og idéen var rigtig god… på papiret.
Men der var så meget koordinering og planlægning i forhold til indkøb, så vi endte derfor med at benytte kokken, som hørte med til huset.
Husets kok, som laver paella til os – og ja, det smagte lige så godt, som det ser ud 😋
Min anbefaling til dig er at finde et hus, hvor de tilbyder at stå for al madlavningen – det er meget nemmere!
Vores mad endte med at koste ca. 1600 kr. pr. ansat for 3 måltider om dagen i 4 dage.
Her fik vi både paella, burger, BBQ-menu, og sidste aften (som også var vores festaften) blev det lidt dyrere, da vi fik en 3-retters menu bestående af hummer, bøf og kage med is.
2. tip: Indlæg pauser – især sidst på ugen, hvor folk er socialt mættede
Vi havde et virkelig tætpakket program (som du kan se på vores ugeplan).
Det førte til, at vi alle var lidt socialt mættede i slutningen af ugen, fordi vi var så mange mennesker samlet hele tiden.
Vores læring har efterfølgende været, at vi skulle have lagt flere pauser ind, hvor folk kunne gå hver til sit.
Min bedste råd til dig er, at du ikke behøver skemalægge en aktivitet hver aften. Fordi der skal nok opstå noget spontant, eller så er også okay, at der ikke sker noget.
3. tip: Ingen playstation eller andre ting, der kan danne kliker
Et rigtig godt råd, som vi fik fra Plecto.
Det er sindssygt vigtigt at eliminere alle ting, som kan danne kliker. Så du både undgår, at folk føler sig udenfor, eller bliver i deres egen klike og ikke får minglet sig med andre.
Så lad vær med at medbringe PlayStation, sætte fodbold på tv’et i fællesstuen eller andre ting, som kan danne kliker.
4. tip: Du behøver ikke leje biler!
Vores oprindelige plan var at leje biler, fordi det ville give os større frihed i forhold til udflugter og eventuelle handleture.
Men vi kom faktisk frem til konklusionen: Det er slet ikke nødvendigt at leje biler.
Fordi:
- Forsikringsmæssigt er der kun én person pr. bil, som kan være chauffør – og det bliver hurtigt noget bøvl, når det er de samme personer, som skal køre hver gang
- Vi havde kun planlagt én enkelt udflugt, og når vi ikke længere selv skulle stå for indkøb og mad, så kunne det ikke økonomisk svare sig
Vi endte derfor med at booke busser til og fra lufthavnen. Og da vi skulle på vores udflugt, bestilte vi taxaer.
Det fungerede rigtig godt, og vi havde slet ikke behov for biler dernede.
Transporten på turen kostede os også kun 156 kr. pr. person, så vi sparede faktisk en masse penge i modsætning til, hvis vi havde lejet biler.
Jeg vil derfor anbefale dig, at hvis I ikke skal på en masse udflugter eller indkøb, så drop at leje biler.
5. tip: Et godt mix af fælles arbejde og afdelingsarbejde
Vi gjorde det sådan, at halvdelen af arbejdet var fælles for hele GoLearn.
Fordi så ville vi få folk til at samarbejde på tværs af afdelinger, hvilket gav rigtig god mening, når vi blandt andet skulle definere GoLearn’s mission og core values.
Men vi var dog også glade for, at den anden halvdel af arbejdet var i afdelingerne, fordi det var nok her, at mange af de mere “brugbare” ting kom frem.
Der var dog ting, som vi kunne have gjort langt bedre:
Vi lavede virkelig mange brainstorms dernede – især i Customer Success, marketing og udviklingsafdelingen, hvor vi alle arbejdet ud fra temaet: Hvordan sænker vi vores churn?
Her havde vores salgschef grebet det lidt anerledes an og taget nogle konkrete ting med til sin afdeling, som de skulle løse. For eksempel: Vi skal have nye e-mail templates til tilbud og new business møder.
I dag ville jeg have ønsket, at vi i de andre afdelinger havde haft en brainstorm hjemmefra, så vi havde nogle mere konkrete tiltag at eksekvere på dernede.
Det ville nok have givet os et større udbytte (og til sidst blev man også lidt træt af alle de brainstorms🥱 ).
6. tip: Sørg for en masse (sportslige) aktiviteter
En stor anbefaling herfra: Det er godt med en masse aktiviteter, så I ikke får økuller af at være i huset. Gerne af fysisk karakter, så det bryder lidt med, at I bare sidder sammen og arbejder.
Vi havde eksempelvis et morgen løbehold, hvor man havde mulighed for at komme ud fra husets matrikel.
Og så var vi jo enormt heldige med, at vores hus rummede mange aktiviteter (bl.a. pool, tennisbane og basketballbane). Derfor afholdte vi også en sportsturnering, som var en stor succes.
Løbeholdet, som efter deres morgentur havde hårdt brug for et dyp i poolen 🥵 💦
7. tip: Skal I have en alkoholpolitik?
Jeg vil vurdere, at det afhænger lidt af virksomhedens størrelse – og om den primært består af yngre folk med en kultur for fredagsbar. Fordi så kan der i højere grad være brug for en konkret alkoholpolitik.
Hos os er vi en god blanding af både børnefamilier og unge, så vi vurderede, at det ikke gav ligeså meget mening med en alkoholpolitik.
Vores holdning var, at man selvfølgelig kan drikke dernede.
Og man havde mulighed for at tage flasker med mere “hård” spiritus fra baren, der var i huset. Her havde vi dog en regel om, at man først vender det med barbestyreren (som var en af lederne hos os).
Derudover havde vi også en regel om, at musikken blev slukket kl. 23.
Overordnet set var folk gode til at styre det. Men vi var stadig glade for de få regler, vi havde fået etableret.
Reglerne ophævede vi (selvfølgelig) til festen den sidste aften, så folk bare kunne gå amok🍹
8. tip: En udflugt er rigeligt
Hvorfor overhovedet tage til Sydspanien, hvis du kun skal være i et hus?
Derfor havde vi også planlagt en dag med udflugt – og det var faktisk rigeligt.
Vores udflugt var af 4 timers varighed, så vi både kunne nå at se byen, få en drink på en af restauranterne og lave en teambuilding øvelse, som var forberedt til turen.
På torvet i Mijas, hvor vi får et par kander Sangria efter vores teambuildingøvelse
9. tip: Etablér klare regler for oprydning
Selvom folk rydder op efter sig, så kan du (næsten) ikke undgå, at der bliver rodet. Især hvis du skal holde mange brainstorms med post-its, tusser og plancher.
Her er, hvad vi gjorde:
- Hver morgen og aften lavede vi en zoneopdelt oprydning: 3 rydder op nede ved poolen, 4 rydder op i fællesstuen… You get the point!
- Fordeling af oprydningsopgaver, hvor en gruppe for eksempel skulle stille op til frokost eller tage ud efter aftensmaden
Vi oplevede ingen problemer med oprydning. Men vi har dog efterfølgende lært, at vi skulle have printet en plan ud for oprydningsopgaver, og hvem der skulle udføre dem.
Konklusion: Hav en klar plan for oprydning og hæng den op, hvor alle kan se den!
10. tip: Inddeling af sovepartnere (diktatur med omtanke)
Disclaimer: Medarbejderne skal IKKE selv vælge sovepartnere.
Du kan risikere konflikter, at folk blev uvenner over værelserne, eller at en sidder tilbage alene.
Vores råd er diktatur med omtanke: Beslut ud fra værelserne, hvem der sover sammen.
Træf en beslutning om værelser og sovepartnere, inden I tager afsted. Men meld det ikke ud, før I er dernede. Det kan nemlig også skabe konflikter, eller at folk begynder at bytte med hinanden.
Diktatur med omtanke fungerede godt for os, og vi oplevede ingen brok over hverken sovepartnere eller værelser.
Folk sov 3 personer på ét værelse. Men lederne fik enkeltværelser, fordi:
- Vi var så heldige at have mulighed for det
- Hvem fanden gider at sove sammen med en leder? 😅
11. tip: Dedikér 1-2 personer til at styre al det praktiske (det skal ikke være dig som stifter eller CEO!)
I starten var jeg rigtig involveret i planlægningen. Jeg havde nogle klare visioner om vores Workcation, så det virkede nærliggende for mig at gøre mange af tingene selv – måske gør det også det for dig som CEO eller stifter?
Mit råd: Lad vær!
Der lægger mange timer i planlægningen af en Workcation, og det ville være dårlig og ineffektiv brug af din tid.
Jeg anbefaler dig at dedikere 1-2 personer til at stå for al det praktiske i planlægningen (hvad enten I gør det internt eller hyrer nogle eksternt).
12. tip: Obligatorisk eller valgfrit at deltage?
Da jeg delte et opslag på LinkedIn om denne guide, så fik jeg rigtig mange spørgsmål.
En af dem var fra Jesper Andersen, som spurgte: Hvad med de ansatte, som pga fx børn ikke kan være væk fra hjemme i en uge? Bliver de tvunget? Ikke inviteret med? Aldrig ansat i første omgang?
Faktisk havde vi to, som havde problemer med at deltage. Og det var selvfølgelig helt okay.
Vi havde dog ikke meldt ud på forhånd, om det var obligatorisk eller valgfrit at deltage. Faktisk var det meget bevidst, at vi ikke italesatte det.
Fordi havde vi meldt ud, at det var obligatorisk, så risikerede vi, at folk tog med mere af nødt end af lyst.
Omvendt sagde vi heller ikke, at det var valgfrit.
Hvis der så var nogle, som ikke havde lyst eller mulighed for at deltage, så var det naturligvis i orden.
Det var dog ikke et problem, som vi mærkede særlig meget til, da der var stor tilslutning blandt vores medarbejdere. Nogle endte faktisk også med at komme derned senere på ugen.
Hvad med dem, der ikke kan eller vil deltage?
Vi valgte at sige, at de bare skulle arbejde almindeligt i den uge, hvilket også blev taget fint imod.
Men for at vende tilbage til Jesper Andersens spørgsmål: Ingen blev tvunget med. Og de er ansat i første omgang, selvom de ikke kan eller vil tage med.
13. tip: Skyd en video dernede
Når I er hele teamet samlet i Sydspaniens varme sol, så er det da en no-brainer at skyde noget fedt videomateriale, som I kan bruge i jeres rekruttering og onboarding af nye medarbejdere (nok lidt nemt at sige for os som videobiks 😅 ).
Men jeg synes stadig, at det er en oplagt mulighed.
Tænk over det: Selvom I måske ikke ligefrem har et videohold hos jer, så mon ikke, der er medarbejder med en ny iPhone og et godt kamera og en anden medarbejder med lidt klipperegenskaber?
Så kunne I jo nemt gøre det til deres opgaver, mens I er dernede.
En video fra vores Workcation, som vi fremadrettet kommer til bruge i vores onboarding, når vi skal præsentere GoLearn’s kultur.
14. tip: Sådan finder du en lækker udlejningsvilla
Et meget vigtigt tip til dig, der leder efter en udlejningsvilla (og som måske skulle have booket den i går).
Vi brugte denne hjemmeside, fordi vi havde besluttet os for Sydspanien.
Men da vi kiggede 4 måneder i forvejen, så var næsten alt lejet ud, og det var derfor virkelig svært at finde en udlejningsvilla, som levede op til vores krav.
Vi skulle altså slå rigtig hurtigt til – især da vi bemærkede, at priserne på villaerne steg løbende.
Så min anbefaling er: Planlæg i langt bedre tid end os!
15. tip: Tanker omkring CO2
Du får den ærlige version.
Kompensation for CO2-udledningen på vores flyrejse til Sydspanien kom først øverst i min bevidsthed, da jeg delte et opslag på LinkedIn om, at jeg ville lave denne guide, hvor der kom mange spørgsmål til det.
Derfor (set i bagklogskabens lys) er det klart noget, som vi vil tage med i vores overvejelser næste gang, vi planlægger en Workcation.
Jeg mener dog også, at vi med vores forretning er med til at skabe et grønnere erhvervsliv i Danmark, da e-læring er 90% mere miljøvenligt end almindelige fysiske kurser – og at vi på den led kompenserer.
Men ingen tvivl om, at vi kan og skal gøre meget mere.
Gav det mening at bruge 200.000 kr. på at flyve til Sydspanien?
Det korte svar: Helt klart!
Det lidt længere svar: Det har fået det sociale på arbejdspladsen til at eksplodere, det har været lettere at forankre og skabe en sammentømret kultur, og så har det gjort rekrutteringen meget nemmere.
Og med de ord afslutter jeg min guide til at afholde en Workcation. Jeg håber, at du kan bruge den!
Hvis du har nogle spørgsmål – uanset om det er til booking af hus, valg af lokation eller budget – så vil jeg rigtig gerne svare på dem. Skriv dem i kommentarfeltet nedenfor 👇
Og hvis du kunne tænke dig, at arbejde for en startup og flyve med til Sydspanien i fremtiden (ja du kan nok regne ud, hvad det her er)…
… Så tjek vores ledige stillinger her: golearn.dk/job
Vi er altid på udkig efter nye, rejselystne medarbejdere 🙏
Ohøj
Ved I, om man som selvstændig iværksætter har mulighed for sådan en workcation?
Det lyder jo som en ret fantastisk mulighed. Går ud fra jeg dog nok ikke lige kan slæbe hele familien med på firmaets regning 😀
VH Mogens | https://www.mps-solutions.dk/